bulut dental, kozan diş, adana diş hastanesi English Deutsch Twitter Facebook Türkçe bulut dental, kozan diş, adana diş hastanesi English Deutsch Twitter Facebook Türkçe bulut dental, kozan diş, adana diş hastanesi English Deutsch Twitter Facebook Türkçe bulut dental, kozan diş, adana diş hastanesi English Deutsch Twitter Facebook Türkçe bulut dental, kozan diş, adana diş hastanesi English Deutsch Twitter Facebook
     Unsere Leistungen ::
  Kieferorthopädie  Kinderzahnheilkunde (Child Zahnmedizin)
  Implantat  Prothese
  Zahn, Mund -und Kieferheilkunde  Composite Restourationen
  Endodontie (Wurzelbehandlung)  Parodontologie (Zahnfleischerkrankungen)
  Ästhetische Zahnheilkunde  Digitale Panorama-und Fern Imaging
İmplant (Vidalı Diş)

İmplant Yapım Aşamaları 

 

İmplant, diş çürüğü, diş eti hastalıkları vb. nedenlerle kaybedilmiş yada doğuştan hiç gelişmemiş dişlerin yerine yerleştirilen, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Titanyum, biouyumlu bir materyal olup kemik ile özel bir bağ oluşturarak yerleştiği yere hüresel olarak tutunur. İmplant ile kemik arasında sıkı bir bağ oluştuktan sonra üst yapı denilen protezi hazırlanır. Bu da 2-4 aylık bir dönemi kapsar. İmplant başarısında kemik kalitesi son derece önemlidir..Kemiğin uygun yükseklik ve genişlikte olması gerekir.

 

Genel sağlık durumu ve kemik yapısı uygun olan tüm hastalarda kemik gelişiminin tamamlandığı 18 yaşından itibaren üst yaş sınırı olmaksızın implant güvenle uygulanabilir.İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

İmplant hangi durumlarda uygulanabilir.

Tek diş eksikliklerinin giderilmesi.

Çok diş eksikliklerinin giderilmesi.

Tam dişsiz vakalar.

 

Tek Diş Eksikliklerinin Giderilmesi :

İmplant komşu sağlam dişlere hiç müdahalede bulunulmadan eksikliğin olduğu bölgede direk kemik içine yerleştirilir. 

 

Çok Diş Eksikliklerinin Giderilmesi : 

Dişsiz sonlanan çenelerde klasik sabit protez uygulamak mümkün değildir. Hasta, hareketli bölümlü kullanmayıda tercih etmiyorsa dental implant köprü kalıcı ve kurtarıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, dental implant ile dişi aynı köprünün iki ayağı olarak kullanmamaktadır. Bu durumda kemiğe esneyip uzayabilen liflerle bağlı normal diş, çiğneme basıncı altında hareket ederken dental implant kemiğe sıkı sıkıya bağlı olduğundan hareket etmez. Bu da diş çevresi dokularda yıkama ve buna bağlı olarak ilerleyen dönemlerde o dişin kaybına neden olur. Bu nedenlerle implant köprüler en az iki implant arasına yerleştirilmelidir.

 

Tam Dişsizlik Durumlarında : 

Hastanın talebi ve kemik seviyesinin durumuna bağlı olarak tam dişsizlik vakalarında iki tedavi seçeneği mevcuttur.

1- Yeterli kemik seviyesine sahip hastalara her bir çene için en az beş implant yerleştirilerek sabit porselen köprüler yapılabilir.

2- Anatomik oluşumlar ve kemik, istenilen bölgelerde çoklu implant yerleştirmeye elverişli değilse her bir çeneye iki implant yerleştirilerek hastanın hareketli tam protezini çok daha etkin biçimde kullanması sağlanabilir.Hazırlanacak protezde implantlar için yuvalar mevcut olup implant üst yapısının bu yuvaya otormasıyla protezşn kareketi sınırlandırılmış konuşma, beslenme fonksiyonları ile estetik, hastaya yeniden kazandırılmış olacaktır.

 

İmplantlarimin bakımı için nelere dikkat edeceğim?

Öncelikle ağız hijyeniniz çok önemlidir. Nasıl ki doğal dişleriniz için önemli olduğu gibi. Aksi takdirde doğal dişlerinizi kaybettiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedersiniz.implantlarınıza, kendi dişlerinize ve dişetlerinize titiz bir firçalama yapmazsanız bakteriyel atak sonucu dişetlerinizde şişlik, kızarıklık, kanamalar başlar.Bunu kemik erimesi takip eder ve implant kaybına kadar yıkımlar devam eder.Tabi ki kendi dişlerinizde de en başta çürük ve dişeti problemleri oluşur.

Zaten siz implant yaptırmaya karar vermiş bir kişi olarak ,kendinize verdiğiniz önem ve bilinç düzeyinizle hijyen konusunu rahatlıklabaşarabileceksiniz demektir. Doktorunuz tarafından verilecek ufak bir eğitimle ve rutin kontrollerle sorunsuz bir implant hastası olacağınızı tahmin ediyoruz. Bir diğer önemli konu ise sigaradır.Özellikle operasyondan sonra iyileşmeyi olumsuz yönde etkileyeceğinden sigara içmemeniz gereklidir.

 

 

Kimler dental implant kullanamazlar?

Kontrol altında olmayan şeker hastaları, kan pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler, çok uzun yıllar kortizon almış ve halen almaya devam edenler implant yaptıramazlar.Önceden çok büyük miktarda kemik kaybı olan kişilerde de implant yapılamıyordu. Ancak günümüzde KEMİK GREFTLER le çene kemiği implanta uygun hale getirilerek implant uygulaması yapılabiliyor.

 

 

 

    Copyright © 2013 BULUT DENTAL. Alle Rechte vorbehalten. Die Seite ist nur für Informationszwecke.   dana implantKozan implant Adana Ortodonti Kozan Ortodonti Adana Diş Hastanesi Kozan Diş Adana Diş Hekimi
English Deutsch TwitterFacebook